Варено жито с пчелен прашец

Албена АтанасоваАлбена Атанасова
Помощник Готвач
116
39
360
2
02/11/2017
"Хем вкусно, хем полезно - що е то?"
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 232
  • Преглеждания за месеца56
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Житото се измива и слага в тенджера да заври. Водата, която добавяте, нека да бъде в съотношение приблизително едно към четири.

Варете на котлона около половин час. След това свалете съда, в който е житото, и го увийте в алуминиево фолио и хавлия. Оставете да престои така поне 10 часа.

След това прецедете житото, за да отстраните водата. Сложете го в голяма купа и смесете с канелата, ванилията, захарта и пчелния прашец.

Измийте лимона и настържете кората му. Прибавете към житото и накапете сока от половината лимон. Накрая настържете обикновените бисквити и поръсете със смлените орехи.

Разбъркайте добре, оформете и накрая поръсете с пудра захар.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар