Начин на приготвяне
В купа залейте лука с вряла вода, оставете така за 2-3 минути. Прецедете и залейте със студена вода. Почистете лука от люспите и брадичката.
Нарежете на ситно лука, морковите и целината, задушете ги в нагрятото олио. Добавете почистените лукчета и обелените скилидки чесън.
Прибавете виното и залейте с гореща вода, така че да се покрият лукчетата и чесънът.
След като заври, посолете и прибавете дафиновият лист и черен пипер на вкус. Оставете да къкри на слаб огън докато лукчетата омекнат.
Обелете и настържете доматите, добавете ги към врящата яхния. Десет минути след това, прибавете брашното, разтворено с малко студена вода при непрекъснато бъркане.
Оставете да покъкри за 2-3 минути и свалете ястието от котлона, поръсете с ситно нарязан магданоз и разбъркайте, оставете да се задуши при затворен капак. Вкусно българско ястие!