Начин на приготвяне
Тази рецепта е сготвена от мен с домашна кокошка - бройлер, но вие може да използвате каквото месо имате. Не е нужно да е филе, дори може от остатъци от печено пиле от предната вечеря. Хубаво е да можете да сварите сурово месо предварително, за да използвате бульона.
В тиган с мазнина се запържва лукът, нарязан на полумесеци. Слагат се постепенно сухите подправки и се задушава за около 3-4 минути. Накрая се добавя бялото вино с една чаена чаша от бульона, пускат се двете кубчета телешки бульон и се оставя да къкри за още 3 минути.
В дълбок гювеч се излива плънката от тигана. Над нея се поставя свареното месо и картофите. Наливат се още 2 чаени чаши от пилешкия бульон и се наситнява отгоре магданоз. Пече във фурна на 180 градуса за около 40 минути. Накрая се сгъстява с галета или с брашно. Да ви е вкусно!
Коментари