Попска яхния с телешко

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Попска яхния с телешко1 / 2
11/08/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
1
"Лайк ако знаете защо яхнията се нарича попска или споделете, ако обичате крехко телешко"

Необходими Продукти

  • телешко месо - 150 г
  • масло - 20 г
  • лук - 20 г
  • арпаджик - 180 г
  • чесън - 5 г
  • брашно - 3 гр.
  • доматено пюре - 3 г
  • домати - 40 г
  • вино - 5 мл.
  • дафинов лист - 1 брой
  • черен пипер
  • червен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязаното на парчета месо се запържва в мазнината. Добавяме лук, нарязан на ситно. След като се позапържи, сипваме брашното и след него доматеното пюре. Запържваме отново, след което добавяме червения пипер и месото. Ръсим сол, черен пипер, добавяме дафиновият лист, виното и малко хладка вода.

Варим месото до омекване. Прибавяме предварително сварения в две води и задушен в мазнина арпаджик. Заедно с него добавяме и почистения чесън и червените домати.

Варим яхнията на тих огън до пълно омекване на месото.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

.
.
Като гледам мерките, явно е за 1 порция, няма какво да се чудите.
02.10.2011 14:13
mariana_ivanova
mariana_ivanova
Ще обясните ли какви са тези
мерки, които са включени в рецептата ?
11.08.2011 13:52
Дина
Дина
Толкова малко месо ли се слага наистина ?
11.08.2011 10:47
1