Попска яхния с говеждо

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
6421k2162k1
Попска яхния с говеждо1 / 2
03/12/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
5
"Върви с топла питка и хубаво червено вино тази попска яхнийка!"

Необходими Продукти

  • телешко месо - 500 г
  • бекон - 100 г
  • масло - половин пакетче (около 60 г)
  • червено вино - 3 супени лъжици
  • арпаджик - 100 г
  • дафинов лист
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • чушки - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 - 2 бр.
  • бахар
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязаното на кубчета месо задушаваме в маслото заедно с арпаджика, нарязаните моркови, чушка и подправките.

Когато телешкото омекне, добавяме бекона, скилидките чесън и виното.

Задушаваме под капак за няколко минути, след което доливаме до половината на месото вода. Ври до готовност.

Яхнията върви с топла питка и хубаво червено вино!

Попската яхния с говеждо е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: