Gotvach.bg»Рецепти»Палачинки»Солени палачинки»Палачинка от лапад без брашно

Палачинка от лапад без брашно

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
5324k1k5
Палачинка от лапад без брашно
Снимка: Величка Щърбанова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
15 мин.
Порции
1
"Свежа идея, от която непременно ще се възползваме. Съветваме ви да направите същото"

Необходими Продукти

  • лапад - 4 - 5 листа
  • магданоз - 3 - 4 стръка
  • яйца - 2 бр. (малки) или 1 бр. голямо
  • кокосови стърготини - 1 с.л.
  • морска сол - 1 - 2 кристалчета
  • олио - 1 ч.л. за пържене
  • фъстъчено масло - 1 - 2 пълни ч.л. (с мед)
  • авокадо - 1/4 от малко авокадо (за гарниране)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лападът и магданозът се измиват и отцеждат от водата.

Както са с дръжките се накъсват и се поставят в каната на блендера заедно с яйцата, морската сол и кокосовите стърготини. Всичко се блендира.

В загрят тиган с незалепващо покритие, намазан с малко олио, се изсипва зелената смес.

Солената палачинка се изпича и от двете страни.

Гарнирайте с фъстъчено масло и авокадо.

Палачинката от лапад без брашно е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: