Кейк-пудинг с бисквити, кафе и какаов сос

Мария СимоваМария Симова
Гуру
1192
60
1175
16
03/11/2017
"Вече не ви се налага да избирате между няколко десерти - тук всичко е накуп и е супер вкусно "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо906
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чашата е с вместимост 250 мл.

С миксер разбийте мекото масло и 3 с.л. от захарта. Прибавете яйцата и останалата захар и отново разбийте.

Добавете последователно прецеденото варено кафе, олиото и ванилията. Към тях постепенно прибавяйте пресятото и смесено с бакпулвера и какаото, брашно.

Загрейте до завиране водата, захарта, ванилията и какаото, бъркате докато захарта се разтопи.

В малка тавичка налейте половината от горещия сос. Начупете бисквитите на малки парчета и ги прибавете към кексовата смес, внимателно разбъркайте.

Сипете равномерно сместа в соса (без да бъркате), отгоре налейте и останалата част сос.

Поставете тавата в предварително нагрята на 190 градуса фурна и печете за около 35-40 минути. Вкусен и ароматен сладкиш с бликащ какаов сос.

Рейтинг

5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар