Зеленчукови постни сарми

ЗорицаЗорица
Гуру
962
8k
4k
3k
6
04/12/2019
"Винаги слагаме 2 бидона зеле - един за тези постни сарми, а другият - за всичко останало "
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 077
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отделят се големите листа на киселото зеле и се режат наполовина, като се изрязват жилите. По-малките листа няма нужда да се разполовяват.

Приготвяме си толкова листа, колкото сарми може да побере тенджерката, в която ще ги варим. Останалите нарязваме на ситно, като си оставяме няколко по-едри цели.

Картофите и морковите обелваме и нарязваме на едри пръчици. Празият лук и чесънът накълцваме на ситно, а целината - на кубчета.

Прехвърляме ги в купа, добавяме и накълцаните зелеви листа и овкусяваме с подправките - майорана, чубрица, сол, черен пипер и кимион. Поливаме с малко олио и пълним зелевите листа със зеленчуковата плънка.

Навиваме на стегнати сарми и ги прехвърляме в тенджера, на дъното на която сме сложили обърната чиния. Върху нея слагаме два-три зелеви листа и платно подреждаме сармите.

Върху тях слагаме пак няколко цели листа, поливаме със зеленчуков бульон, колкото да ги покрие и притискаме с чиния.

Варим на не много силен котлон около 45-50 минути. Зеленчуковите постни сарми са готови.

Може да се поднесат както горещи, така и студени като предястие.

Класически български гювеч с капак 7л
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Класически български гювеч с капак 7л
25.99 лв.
Виж ››

Вече знаем, че тайната на вкусните ястия е в това, че са приготвени с много любов и в глинен гювеч с капак с голям обем.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар