Картофени кюфтета с топено сирене

Биляна ВладоваБиляна Владова
Иноватор
203
1k
298
544
4
05/11/2017
"Няма да преувеличим, ако кажем, че тези картофени кюфтенца направо се топят в устата "
Приготвяне40 мин.
Готвене40 мин.
Общо80 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо7 825
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата7
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват и нарязват на кубчета. Слагат се в тенджера, заливат се с вода и се слагат да се варят. Ако искате за станат по бърза се заливат с топла вода.

Докато се варят се настъргва кашкавалът и се намачква сиренето. Когато се сварят картофите се излива водата и докато са още топли се намачкват.

Към тях се добавят кравето масло и настърганият кашкавал. Объркват се много бързо за да може да се разтопи всичко и да се разпредели равномерно.

След това се обелва лукът и се настъргва при картофите или се нарязва на много ситно. Добавят се намачканото сирене, сол, черен пипер, галетата и двете яйца. Всичко се разбърква до получаване на картофен пастет.

Другите 5 яйца се разбиват в купа, а брашното и галетата се размесват в плитък съд. Олиото се излива в тиган да заври.

През това време от картофеният пастет се оформят кюфтенцата, като във всяко едно от тях се слага малко парче топено сирене.

Овалват се в брашното с галета, след това в разбитите яйца, отново в брашно и яйце, и чак след това се слагат да се пържат в силно загрятото олио.

Бамбукова дъска за сервиране със слюда - 21 см
Избери класиката! Поднеси стилно с:
Бамбукова дъска за сервиране със слюда - 21 см
13.50 лв.
10.99 лв.
Виж ››

Красива и елегантна бамбукова дъска за рязане и сервиране. Изработена от качествен бамбук, със слюда в единия край, тази дъска за рязане е вашето решение за страхотно първо впечатление. Създава удобство в кухнята и се поддържа лесно. Ако търсите дъска за впечатляваща презентация, вече я намерихте.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Яница Николова
Чудесни са!
1
0