Начин на приготвяне
Картофите се обелват и нарязват на кубчета. Слагат се в тенджера, заливат се с вода и се слагат да се варят. Ако искате за станат по бърза се заливат с топла вода.
Докато се варят се настъргва кашкавалът и се намачква сиренето. Когато се сварят картофите се излива водата и докато са още топли се намачкват.
Към тях се добавят кравето масло и настърганият кашкавал. Объркват се много бързо за да може да се разтопи всичко и да се разпредели равномерно.
След това се обелва лукът и се настъргва при картофите или се нарязва на много ситно. Добавят се намачканото сирене, сол, черен пипер, галетата и двете яйца. Всичко се разбърква до получаване на картофен пастет.
Другите 5 яйца се разбиват в купа, а брашното и галетата се размесват в плитък съд. Олиото се излива в тиган да заври.
През това време от картофеният пастет се оформят кюфтенцата, като във всяко едно от тях се слага малко парче топено сирене.
Овалват се в брашното с галета, след това в разбитите яйца, отново в брашно и яйце, и чак след това се слагат да се пържат в силно загрятото олио.
Коментари