Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Баница на Тиган»Чудна баница на тиган

Чудна баница на тиган

silvestsilvest
Новак
5381045
Чудна баница на тиган
Снимка: Анонимен
1 / 6
16/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2
"Тази рецепта е като тест за кулинарните ви умения. Да видим сега колко ви бива с тигана"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 400 г
  • яйца - 3 бр.
  • кисело мляко - 1.5 кофички (около 600 г)
  • сирене - 250 г
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Количеството на продуктите е за 2 броя баници. Преди да поставите тигана на котлона (за улеснение, докато тиганът е все още студен), намазнявате дъното с олио и редите половината кори (обикновено са 7), като ги редувате със сместа от останалите продукти.

Това се случва по следния начин: 3 кори за основа, заливка, 2 кори, отново заливка и завършваме с последните 2 кори.

Тук е желателно първите 3 кори, които са основата, да се подават леко от тигана, за да може след поставянето на последния пласт, получената баница да бъде загърната до получаване на кръгла форма (като палачинка).

Така оформената баница се поставя на вече нагорещения котлон (200 градуса) и се запича до готовност (около 7-8 минути или по ваша преценка). Обръща се.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: