Бишкотен сладкиш със заквасена сметана

06/11/2017
"Ето го и най-апетитното предложение в рубриката Сладкиши за душата "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо13 804
  • Преглеждания за месеца81
  • Преглеждания за седмицата34
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

  • бишкоти - 24 бр.
  • заквасена сметана - 600 г
  • компот от праскови - 1 буркан
  • желатин - 3 пакетчета (по 10 г)
  • пудра захар - 4 с.л.
  • банани - 1 бр.
  • нар - зрънца
  • топинг - плодов
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отделете малка част от сока на компота, за да потопите бишкотите.

Разтворете две пакетчета желатин по указания на пакета начин и го добавете към компота от белени и нарязани на кубчета праскови.

Застелете дъното на дълбока купа с найлоново фолио. Изсипете компотената смес и оставете настрана, за да се желира.

Разбийте заквасената сметана с пудрата захар, добавете третото пакетче желатин /преди това разтворено в студена вода и загрято на водна баня/ и разбъркайте.

Върху желираната вече маса наредете ред бишкоти, изсипете част от сметановия крем, наредете ред бананови кръгчета, отново сметана и завършете с бишкоти. Така приготвения сладкиш оставете за около час на студено, за да се стегне.

Готовия сладкиш обърнете с помощта на чиния, отделете внимателно фолиото, полейте с плодов топинг и гарнирайте със зрънца от нар.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар