Начин на приготвяне
Отделете малка част от сока на компота, за да потопите бишкотите.
Разтворете две пакетчета желатин по указания на пакета начин и го добавете към компота от белени и нарязани на кубчета праскови.
Застелете дъното на дълбока купа с найлоново фолио. Изсипете компотената смес и оставете настрана, за да се желира.
Разбийте заквасената сметана с пудрата захар, добавете третото пакетче желатин /преди това разтворено в студена вода и загрято на водна баня/ и разбъркайте.
Върху желираната вече маса наредете ред бишкоти, изсипете част от сметановия крем, наредете ред бананови кръгчета, отново сметана и завършете с бишкоти. Така приготвения сладкиш оставете за около час на студено, за да се стегне.
Готовия бишкотен сладкиш обърнете с помощта на чиния, отделете внимателно фолиото, полейте с плодов топинг и гарнирайте със зрънца от нар.
Бишкотеният сладкиш със заквасена сметана е готов.