Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свинско със сос от бадеми

Свинско със сос от бадеми

Свинско със сос от бадеми
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
5
"Не се шегуваме - един хляб няма да ви стигне да се насладите на вкусния сос"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 500 г
  • чушки - 1 суха червена
  • чесън - 6 - 7 скилидки
  • хляб - 1 - 2 филийки
  • бадеми - 1 шепа (може и орехи)
  • лук - 1 глава
  • бяло вино - 1/2 ч.ч.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържете свинското до златисто. Налейте вода (да го покрие) и го сварете.

В тиган запържете червената суха чушка. Извадете и заделете.

В същата мазнина изпържете чесъна и извадете при чушката.

Изпържете и бадемите, отново извадете. По същия начин и филийката хляб. Всичко това отделяте в една чиния.

В същия тиган карамелизирайте лука, нарязан на едро и добавете чашка бяло вино. Когато изври алкохолът изключете котлона.

Извадете свареното месо и добавете всичко изпържено от чинията, която заделихте в тенджерата при бульона. С пасатора пасирайте всичко добре.

Върнете месото вътре и го сложете на котлона за пет минути.

Свинското със сос от бадеми е много вкусно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: