Кисели дюли

Галя ВасилеваГаля Василева
Новак
3217265
Кисели дюли2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Общо
10 мин.
Порции
4
"И тази зима ще се наслаждаваме на любимото ни свинско с дюли, благодарение на тези разкошни кисели дюли"

Необходими Продукти

  • дюли - 7 - 8 бр. средно големи
  • оцет - 300 мл
  • сол - 1 с.л.
  • захар - 1 с.л.
  • аспирин - 4 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Избират се средно големи дюли, така че да могат да влязат в трилитров буркан цели. Измиват се и дупчат с нож на няколко места.

Редят се в буркана, след което се изсипват солта, захарта, оцетът и счукани на прах хапчета аспирин. Долива се с вода.

Затваря се хубаво и се обръща в продължение на 5-6 дни, докато се разтворят хапчетата, солта и захарта.

След месец дюлите са готови, използваме като добавка към печено птиче или свинско месо. Може и за пряка консумация.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Получи се вкусно и необычайно .Изподзах Като гарнитура за печено свинско.
06.01.2024 20:01