Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Домашни ронливи сладки

Домашни ронливи сладки

Теодора  Иванова КаменоваТеодора Иванова Каменова
Помощник Готвач
534954181
Домашни ронливи сладки
Снимка: Теодора Иванова Каменова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
23 мин.
Общо
43 мин.
Порции
8
"Както и да ги наречете, ние си знаем, че става дума за най-вкусните ронливи домашни сладки"

Необходими Продукти

  • масло - 120 г
  • захар - 70 г и за овалване
  • ванилова захар - 1 пакетче
  • брашно - 300 г
  • кисело мляко - 5 с.л.
  • сода бикарбонат - 1/2 ч.л.
  • амонячна сода - 1/2 ч.л.
  • ванилия - 1 прахче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното, изсипете в кладенче киселото мляко със сода бикарбонат и амонячната сода, добавете мекото масло със захарта, ваниловата захар и ванилията.

Замесете средно меко тесто. Завийте със стреч фолио и оставете в хладилника за 1 час да почине. След това накъсайте тестото на топчета с големината на орех.

Застелете тава с хартия и наредете получените от тестото топчета, оваляни в захар.

Печете в загрята на 190 градуса фурна до приятен златист цвят на сладките, като при мен се изпекоха за около 20-23 минути. Получиха се две тави, тъй като топчетата се подреждат на разстояние едно от друго.

Поднесете с йогурт, плодово сладко, кафе или по ваш избор.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: