Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Гювеч»Манастирски гювеч с месо

Манастирски гювеч с месо

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Манастирски гювеч с месо2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
2-3
"Има някои ястия, заради които наистина си струва да влезеш в манастир"

Необходими Продукти

  • телешко месо - 600 гр.
  • олио - 75 мл.
  • лук - 2 глави
  • гъби - стерилизирани 120 гр.
  • маслини - 100 гр.
  • чушки - 1 - 2 бр.
  • бульон - телешки
  • домати - 3 бр.
  • ориз - 150 гр.
  • вино - червено 25 мил.
  • черен пипер
  • червен пипер
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистеното от костите месо се нарязва на порции и заедно с лука, нарязан на дребно, се задушава, докато остане на мазнина. Прибавят се червеният пипер, солта и виното, а след това - гъбите, нарязани на ивици, чушките, нарязани на дребно.

Ястието се залива с топла вода и се натрошава кубчето бульон.

Похлупва се с капак и се задушава до полуомекване на продуктите.

Прибавя се оризът, а след 10 - 15 минути се добавят маслините, черният пипер (на зърна) и обелените и нарязани на парчета червени домати.

Ястието се запича във фурна и се поднася поръсено с дребно нарязания магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка: