Начин на приготвяне
Макароните сваряваме според инструкциите на опаковката. Отцеждаме и размесваме с малко олио, за да не се спластят.
Измиваме много добре зеленчуците, нарязваме ги на кубчета /само морковите на колелца/.
В тенджера слагаме всички нарязани зеленчуци с 2 ч.ч. вода. Задушаваме, докато зеленчуците омекнат.
В тиган загряваме олиото и слагаме каймата и лука. Запържваме я, като раздробяваме с дървена лъжица.
Когато каймата е готова, добавяме червения пипер, солта, черния пипер, чили. Към готовата смес изсипваме и зеленчуците, като разбъркваме добре.
В тавичка поставяме макароните и върху тях добавяме каймата заедно със зеленчуците. Разбъркваме и отгоре поръсваме с настъргания кашкавал.
Запичаме за около 15 минути в умерена фурна.
Коментари