Начин на приготвяне
Сваряваме макароните и ги смесваме с маргарина. Вземаме от кашкавала около 50 г и ги отделяме настрани. Настъргваме по-голямата част кашкавала и го добавяме към макароните, като ги разбъркваме добре. Евентуално добавяме и маслини. Оставяме ги захлупени, за да се задушават.
Каймата заедно с лука и 3 скилидки от чесъна, които предварително са нарязани на ситни парченца, се запържват в много леко полят с олио тиган. Разбъркваме, докато каймата започне да се дели на малки парченца. Малко преди да свалим от огъня, добавяме магданоз на око.
След като плънката е готова, я прибавяме към макароните и се разбъркваме добре цялата смес. Отново захлупваме.
В загрят тиган се изсипват другите 3 скилидки чесън, отново ситно нарязан, заедно с прясното мляко и сметаната. Бъркаме, докато се сгъсти.
В леко намазнена тавичка изсипваме сместа от макарони и кайма - равномерно, като може леко отгоре да дооформим и притиснем, за да се получи плътен блат.
Отгоре изсипваме сместа от сметаната и запичаме за около 30-35 мин. или докато се получи златиста коричка. Настъргваме останалия кашкавал и го поръсваме равномерно върху цялата лазаня. Допичаме за 5-6 мин.
По избор можете съвсем леко на места да поръсите с червен пипер. Получават се около 6 порции. Нека ви е вкусно, на мен винаги ми е!
Коментари