Конфитюр от круши и ябълки

Гергана  ГеоргиеваГергана Георгиева
Мастър Шеф
312
866
90
3
08/11/2017
"При нас не ви се налага да избирате любим плод - опитайте нашия конфитюр от ябълки и круши "
Приготвяне50 мин.
Готвене180 мин.
Общо230 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 357
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и почистете крушите и ябълките. Нарежете ги на парченца и ги засипете със захарта. Оставете ги да престоят една нощ, за да си пуснат сок и да се разтопи захарта.

На другия ден ги сложете на огъня да се варят, като добавите карамфилчетата. Варете на умерен огън и често разбърквайте, за да не загори.

Когато сиропът на конфитюра се сгъсти, прибавете оцета и нарязани на дребно листенца индрише.

След 2-3 минути свалете конфитюра от огъня и го насипете още горещ в чисти, сухи и затоплени буркани.

Обърнете бурканите върху капачката, докато се охладят.

От тази доза се получават около 10 бурканчета от 330 мл.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар