Домашни японски сладки

08/11/2017
Милена Александрова
отМилена АлександроваИноватор41214269
"Дали да не прекръстим Страната на изгряващото слънце на Страната с най-вкусните сладки?"
Приготвяне10 мин.
Готвене10 мин.
Общо20 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 494
  • Преглеждания за месеца76
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • жълтъци - 4 бр.
  • захар - 80 г
  • царевично нишесте - 150 г
  • сухо мляко - 150 г
  • какао - 20 г
  • фъстъци - 50 г печени и обелени (без сол)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме жълтъците с вилица и добавяме захарта. Разбиваме 1-2 минути и сипваме сухото мляко и нишестето. Разбъркваме и размесваме с пръсти. Трябва да се получи меко лепкаво тесто.

Разделяме го на 2 части. Към едната добавяме какаото и размесваме, за да се получи хомогенно шоколадово тесто.

Откъсваме малки парченца от двата вида тесто /поотделно/ и оформяме топчета. Редим ги в тефлонова тавичка. В средата на всяко топче забождаме по половинка фъстък и натискаме леко.

Печем сладките на 150 градуса за 10 минути.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар