Салата цвекло с кълнове

Viktoriya AfzaliViktoriya AfzaliГотвач10510112
08/11/2017
"Богата и много свежа есенна салата, която ви препоръчваме от сърце "
Приготвяне15 мин.
Общо15 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 159
  • Преглеждания за месеца37
  • Преглеждания за седмицата13
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • цвекло - около 400 г сварено
  • кълнове - микс
  • копър - 1/2 връзка
  • ябълки - 1 зелена
  • дресинг от нар - 2 - 3 с.л.
  • зехтин - 3 с.л.
  • слънчогледови семки - 2 с.л. белен слънчоглед
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вземаме свареното цвекло и го режем на малки кубчета. Измиваме копъра и го накъсваме на малки късчета. Мием, обелваме и настъргваме ябълката на едро ренде.

В купа смесваме цвеклото, ябълката, копъра, кълновете и беления слънчоглед.

Смесваме зехтина с дресинга от нар и малко сол. Разбъркваме хубаво и поливаме салатата. Разбъркваме с лъжица и сервираме.

Салата е много здравословна и полезна!

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар