Начин на приготвяне
Разтворете маята, захарта и 1 с.л. брашно в 200 мл топло мляко и оставете да шупне. Пресяваме брашното и добавяме сол, едно разбито яйце, олиото и шупналата мая.
Замесваме тестото и го оставяме за 30 минути да почине. Намачкваме сиренето, поръсваме чубрицата и настъргваме чесъна.
Когато тестото е готово го разделяме на 12 равни части и оформяме топчета. Разточваме топчетата в правоъгълни блатове и разрязваме от едната страна на ивици около 1 см.
От другата страна слагаме от сиренето. Навиваме и оформяме на охлювче. Слагаме ги в намазнена тавичка. Намазваме ги с разбито яйце и поръсваме със сусам.
Печем солените мъфини в умерено загрята фурна до готовност.
Солените чеснови мъфини със сирене са много вкусни.