Начин на приготвяне
От месото изтънете два листа с дебелина 2-3 милиметра и го поръсете със сол и черен пипер. В единия край поставете бекона, нарязаното сирене и 3 бр. нарязани маслини. Навийте две стегнати рулца.
Пригответе си три чинии. В едната разбийте яйцето, в другата сипете брашното и в третата объркайте галетата със сусама.
Панирайте рулцата първо в брашно, след това в яйце и накрая в галета. Загрейте олиото и изпържете рулцата до златисто от всички страни. Извадете ги върху кухненска хартия.
В друг съд сипете 2 с.л.зехтин и сотирайте всички зеленчуци за 2-3 минути. Зеленчуците предварително сте нарязали на жулиени.
Добавете 2 с.л.вино и изчакайте да се изпари. Сложете 3 бр. нарязани маслини, мащерка и сол. Разбъркайте и махнете от котлона.
В купичка разбъркайте горчицата, меда, виното и маковото семе до хомогенна смес. Прехвърлете зеленчуците в чиния.
В съд без мазнина запечете кедровите ядки за 4-5 секунди и поръсете зеленчуците с тях.
Върху сотираните зеленчуци поставете телешките рулца. Залейте месото със соса и сервирайте.
Телешките рулца с меден сос са много вкусни.
Източник: Добри Добрев
Коментари