Начин на приготвяне
От месото оформете правоъгълник. Изтънете го с чукче и овкусете с подправките. Разстелете го и върху него наредете кубчетата бекон и кашкавал.
Завийте на стегнато руло и го сложете в тавичка. Налейте около 1 ч.ч вода и завийте с фолио.
Печете на 200 градуса за около 1 час. Извадете и го намажете със смес от горчицата, бирата, зехтина и червения пипер.
Върнете обратно във фурната за десетина минути. Извадете и оставете да се охлади. В тиган с олио задушете лука и чесъна. Добавете доматите и подправките.
Варете соса около 10 минути и добавете маслините. Нарежете рулото на парчета и ги подредете ветрилообразно в намаслена тавичка.
Залейте рулцата със соса и сложете ястието във фурната за 15-20 минути. Извадете и поръсете с настърган кашкавал и нарязан на ситно магданоз.
За приготвянето на тази рецепта съм използвала едното руло от рецептата Телешко руло с кашкавал и бекон.
Телешките рулца с доматен сос и маслини са страхотни.