Начин на приготвяне
Във вряла вода прибавяме какаото и разбъркваме добре.
Към водата добавяме киселото мляко, олиото, ореховите ядки, подсладителя, есенцията, канелата, солта и содата, като всичко това го разбъркваме много добре.
Към сместа прибавяме брашното, в което предварително сме сложили и бакпулвера.
Разбъркваме леко и внимателно в една посока. Изсипваме сместа в тава, намаслена и поръсена с брашно.
Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса. Оставяме сладкиша да изстине и го нарязваме на парчета.
За сиропа смесваме всички съставки и го изливаме горещ върху изстиналия блат.
Охладената сметана смесваме с подсладителя и разбиваме с миксер до втвърдяване. С помощта на шприц нанасяме върху парчетата реване.