Начин на приготвяне
Тъй като тиквата е по-голяма, я отрязах през средата, за да напълня долната част, а горната оставям на страна. Отстраняваме добре семките.
Почистваме плодовете и нарязваме на едри парчета. По същия начин нарязваме и ядките.
В дълбок съд смесваме всичко, като прибавяме меда, канелата и рома. Добавяме и 1/2 к.ч. вода.
Всичко това разбъркваме добре и започваме да пълним половината тиква. Трябва да е напълним догоре със сместа.
Най-отгоре прибавяме и нарязания на кубчета локум.
Слагаме пълнената тиква в тавичка - в случая аз я сложих в тенджерка, а отвора покриваме плътно с алуминиево фолио.
Печем в предварително загрята на 200 градуса фурна в продължение на час и половина-два.
Махаме фолиото и запичаме тиквата за още 30 минути.
Пълнената тиква с плодове, ядки и локум е готова.