Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Ребърца»Пикантни ребра със зелев сок

Пикантни ребра със зелев сок

Пикантни ребра със зелев сок
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
130 мин.
Порции
3
"Крехко,сочно и вкусно!"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 500 г ребра
  • чесън - 3 бр. скилидки
  • морска сол
  • черен пипер
  • соев сос - 3 с.л.
  • олио - 100 мл
  • риган
  • лимони - 2 с.л. сок
  • мед - 1 с.л.
  • чубрица
  • зелев сок - 100 мл
  • червен пипер - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинските ребра се нарязват на едри парчета. В купа смесваме олиото с лимоновия сок, меда, соевия сос, ригана, чубрицата, пресованите скилидки чесън и червения пипер. Разбърква се добре.

Поръсваме ребрата с малко сол и черен пипер. Намазваме ги обилно с маринатата от всички страни и ги оставяме да престоят за 2-3 часа в хладилник.

Намазва се тава с олио и се нареждат ребрата, сипваме 100 мл зелев сок и покриваме с фолио.

Печем в загрята на 180 градуса фурна за 1 час. Сваляме фолиото и запичаме до зачервяване и хрупкава коричка. Поднасяме пикантните ребра със зелев сок с резени лимон.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.3
51
40
32
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

ВИЛИ-Виолета Матева
ВИЛИ-Виолета Матева
Аз готвя за семейството си ,а те харесват чубрица и комбинациите които правя ,ако на вас не ви харесва просто не я добавяйте и проблема е решен !
14.10.2016 14:03
1
1
Mariane
Mariane
Като видя комбинацията чубрица - соев сос и ми настръхват косите! Чубрицата е напълно излишна в случая.
14.10.2016 09:43
2