Начин на приготвяне
Месото се нарязва на малки кубченца.
В тенджера се загрява олиото и месото се запържва до зачервяване.
Прибавя се нарязаният лук и след като и той се запържи, се залива с 1 л вода.
Вари се до омекване на месото.
Тогава се прибавя 1.5 л зелев сок. Свинската супа се оставя да заври и се опитва. Ако е солена се добавя малко вода и обратното, ако е необходимо - зелев сок.
Прибавя се фидето и след като омекне супата се подправя с черния пипер, стритата люта чушка и магданоз.
В купа се разбъркват жълтъците и към тях се прибавя около 200 мл студена вода.
От горещата супа с черпак се прибавя към жълтъците и когато температурата се изравни, застройката се връща към супата.
Да ви е вкусно с тази зимна супа със зелев сок.
Коментари