Gotvach.bg»Рецепти»Сладка»Конфитюр»Конфитюр за диабетици

Конфитюр за диабетици

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1125k
Конфитюр за диабетици2 / 2
29/08/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
30 мин.
"Хората със захарен диабет също могат да се насладят на любимото си сладко. Вижте как!"

Необходими Продукти

  • плодове - 1 кг по избор (сини сливи, череши, кайсии, вишни и т.н.)
  • вода - 100 мл
  • консервант - 1 пакетче Gelfix Extra 2:1 (Dr. Oetker)
  • подсладител - 2 - 3 с.л. течен (от типа на Huxol)
  • ром - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Количеството на подсладителя, който ще използвате за конфитюр от 1 кг плодове, трябва да се равнява на 500 г захар.

Измийте и подсушете плодовете, като отстраните костилките (ако имат). Смелете ги на пюре с мелачка и полученото пюре сипете в подходящ съд с широко дъно.

Долейте водата и Gelfix Extra, разбъркайте и сложете всичко на котлона. Оставете да ври 5 минути и добавете подсладителя заедно с рома.

Оставете сладкото да ври още 5 минути и снемете от котлона. Може да ви се струва рядко, но след като изстине, ще се сгъсти.

Веднага го разсипете в бурканчета, затворете ги и ги обърнете с капачките надолу, докато добре изстинат.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
56
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

иванова
иванова
От 3 години съм с тази диагноза-диабет но правя сладка без подсладители и други химии и се получава само плодове с много малко захар.Не знам дали и това не е вредно но сладка трябва да има и за домашните.
12.07.2014 22:03
3