Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Банички»Нагънати банички

Нагънати банички

МариянаМарияна
Мастър Шеф
7734k2k7
Нагънати банички
Снимка: Марияна
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
3
"Както и да ги сгънете, тези банички са обречени да свършат в стомаха ви"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 7 бр. Брезово
  • сол - 1 щипка
  • кисело мляко - 5 с.л.
  • сирене - 1 ½ ч.ч козе
  • брашно - 1 с.л.
  • сода за хляб - 1 щипка
  • олио - 7 ч.л.
  • яйца - 3 яйца малки
  • ръсеница - за поръсване
  • прясно мляко - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отделяме 7 бр. кори за баница. Сгъваме кората на половина. В купа разбиваме с вилица 2 яйца и 1 белтък. В киселото мляко слагаме содата и разбъркваме.

Към яйцата в купата слагаме и киселото мляко, в което сме сложили содата да шупне. Натрошаваме сиренето и го прибавяме и него вътре при другите продукти. Разбъркваме много добре всичко.

В сгъната кора капваме по 1 ч.л. олио. После слагаме по 4 с.л. от кашата и намазваме. Взимаме двата края и сгъваме по около 2 с.м. навътре и след това навиваме 3-4 пъти.

Получават се нагънати банички. Разбиваме в малка купичка жълтъка и прясното мляко и намазваме баничките, които нагънахме. Подреждаме баничките в тава, покрита с хартия за печене.

Поръсваме нагънатите банички с ръсеница. Печем на 200 г в загрята преди това фурна до готовност.

Още топли хапваме с мляко.

Да вие сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: