Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Сачове»Сач с мариновано свинско и зеленчуци

Сач с мариновано свинско и зеленчуци

Сач с мариновано свинско и зеленчуци
Снимка: Стоянка Русенова
3 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"Има неща, които никога не се забравят - първата целувка, първия сач с мариновано свинско и зеленчуци"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 800 г
  • картофи - 3 - 4 бр. средни картофа
  • червени чушки - 2 бр.
  • тиквичка - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • моркови - 2 бр.
  • чубрица - 1 с.л.
  • зеленчукова пикантина - 2 с.л.
  • магданоз
  • за маринатата
  • соев сос - 8 с.л.
  • черен пипер
  • мед - 1 с.л.
  • олио - 10 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме месото на едри парчета и го мариноваме в смес от 5 с.л. олио, 4 с.л. соев сос и мед за няколко часа.

Картофите, тиквичките, морковите и лука почистваме и нарязваме на колелца.

Червените чушки измиваме почистваме от семките и също нарязваме, но на тънки колелца.

На дъното на сача сипваме олио и прибавяме всички зеленчуци, в които предварително сме прибавели 2 с.л. пикантина.

Най-отгоре подреждаме пипера на колелца и поръсваме с чубрицата.

Върху всичко това подреждаме и маринованото свинско.

Поставяме сача във фурната и печем го готовност, като от време на време разбъркваме.

Сервираме, докато е още топъл сачът, с нарязан на ситно магданоз.

Сачът с мариновано свинско и зеленчуци е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: