Начин на приготвяне
Нарежете месото на порции (по-големи) парчета, посолете и добавете черния пипер.
Нагрейте олиото и добавете месото, запържете за няколко минути, докато се зачерви добре.
Извадете месото от мазнината, нарежете лука на ситно и го прибавете в същата мазнина, заедно с доматеното пюре, разредено предварително в 1 ч.ч. гореща вода.
Добавете червения пипер, още 2 ч.ч. гореща вода и посолете на вкус. Прибавете месото и задушете за около 30-40 минути, под капак на бавен огън до пълното му омекване.
Обелете и нарежете картофите на големи парчета (осминки), прибавете ги към месото и оставете за около 15 минути да поврат.
Разтопете маслото и добавете брашното, запържете до еднородна смес. Прибавете от соса на ястието към него, разбъркайте и върнете соса при картофите с месото.
Сипете ястието в тава и поръсете с чубрица, прибавете обелените и нарязани домати.
Поставете тавата в предварително нагрята на 180 градуса фурна и печете до готовност.
При сервиране поръсете манджата с пресен ситно нарязан магданоз.
Свинското с картофи и богат доматен сос е много вкусно.