Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и Бисквити»Домашни сладки със сушени боровинки и ядки от лимец

Домашни сладки със сушени боровинки и ядки от лимец

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
8967k3k4k1
Домашни сладки със сушени боровинки и ядки от лимец
Снимка: Sevdalina Irikova
2 / 4
12/11/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
"Готови ли сте за майсторски клас по приготвяне на вкусни и полезни сладкиши?"

Необходими Продукти

  • лимец - 120 г биоядки
  • брашно - 120 г
  • масло - 120 г меко
  • кафява захар - 130 г
  • яйце - 1 бр.
  • червени боровинки - 60 г сушени
  • сода бикарбонат - 1/2 ч.л.
  • мед - 2 с.л.
  • ванилия - 1 ч.л., екстракт
  • орехи - 80 г
  • сол - щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо, смесваме сухите съставки - брашно, лимецовите ядки, сода и сол. Във фурната леко запичаме ореховите ядки. След като изстинат, ги поставяме в блендер заедно с боровинките и смиламе на трохи.

В купа разбиваме маслото и захарта до побеляване. Прибавяме яйцето, меда и ванилията.

Смесваме сухите съставки с маслено-яйчната смес. Прибавяме смлените ядки и боровинките, като разбъркваме добре.

Покриваме купата със свежо стреч фолио и поставяме в хладилник за около половин час.

От охладеното тесто гребваме с ръка и оформяме малки топчици, които леко сплескваме. Подреждаме сладките в тава, постлана с хартия за печене, на разстояние една от друга. Печем в предварително загрята на 180°C фурна за около 15-17 минути.

След като се извадят от фурната, са все още меки и крехки.

Затова се оставят да се охладят за 5-10 минути в нея, след което се прехвърлят върху метална скара до пълното им охлаждане.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: