Солени маслени гризини

12/11/2017
"А за следващото парти пригответе солени маслени гризини, обещаваме ви, че ще бъдат истински хит "
Приготвяне40 мин.
Готвене40 мин.
Общо80 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
25 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо34 487
  • Преглеждания за месеца493
  • Преглеждания за седмицата66
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена25

Необходими Съставки

* мерки и количества
Гризини

Начин на приготвяне

В купа нарежете маслото на парчета. Сложете брашното, кашкавала, солта и семената. Разбийте яйцето в друга купа и отделете 2 с.л. (за намазване). Добавете и яйцето.

Разбъркайте всичко с ръце. Готовото тесто завийте в стреч фолио и оставете за 30 мин в хладилника.

Извадете и разточете върху набрашнена повърхност във форма на правоъгълник. Нарежете на ленти по около 1 см.

Всяка лента завийте на спирала, като внимавате да не се скъса тестото.

Поставете готовите пръчки в тава, застлана с хартия за печене.

Намажете с яйцето, което заделихте.

Печете на 190 градуса до приятен златист загар.

Стилен стъклен буркан за подправки, ядки и кафе - 150 мл
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Стилен стъклен буркан за подправки, ядки и кафе - 150 мл
2.00 лв.
Виж ››

Практичното и предпочитано средство за съхраняване на подправки - винаги пред очите и винаги в отлично състояние си остава този стъклен буркан с метален винт и наклон.

Рейтинг

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Radoslava Tuparova
Radoslava Tuparova
03.01.2018 12:13
Страхотни,лесни за приготвяне!
2
0