Маслени домашни сладки

Маслени домашни сладки
Снимка: Марияна Петрова Иванова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
55 мин.
Порции
20
"Няма по-хубави сладки от домашно приготвените, съгласни ли сте?"

Необходими Продукти

  • масло - 125 г меко
  • жълтъци - 1 бр.
  • пудра захар - 2 с.л.
  • ванилова захар - 1 пак.
  • брашно - 180 г
  • орехи - 50 г смлени
  • конфитюр - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесете меко тесто от маслото, жълтъка, пудрата захар, ваниловата захар и брашното. Направете малки топчета по 25 г всяко едно. Оваляйте ги в смлените орехи.

Наредете ги в тавичка застлана с хартия за печене. На всяко топче направете или притиснете в средата (трябва да усетите тавата, но без да правите дупка).

Изпечете за 15 минути на 180 градуса.

Докато чакате, в купа на котлона сложете конфитюра (трябва да стане течен). Напълнете дупките на вашите сладки внимателно с лъжичка.

Източник: Ваня Джорджевич

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: