Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Плодов крем»Кайсиев крем с карамел

Кайсиев крем с карамел

Кайсиев крем с карамел
Снимка: Гергана Георгиева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6
"Прави се с кайсиево сладко и може да си го хапвате целогодишно Благодаря за вниманието"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • захар - 160 г
  • прясно мляко - 800 мл
  • кайсиев мармалад - 250 г
  • ванилия - 1 пакетче
  • за карамела
  • захар - 150 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със захарта и ванилията.

Прибавете кайсиевия мармалад и разбъркайте. Налейте прясното мляко и отново разбъркайте.

Сложете на огъня захарта за карамела и щом се карамелизира, веднага го разпределете на дъното на чашките, в които ще правите крема.

Върху карамела налейте разбитата смес и сложете чашките в тавичка.

Налейте в тавичката вода и я сложете във фурната. Варете крема на водна баня около 45 минути на 200 градуса.

Когато отгоре придобие хубав кафяв загар го извадете и оставете крем карамела да се охлади.

Ако нямате кайсиев, може да използвате друг вид мармалад или конфитюр.

Кайсиевият крем с карамел е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: