Начин на приготвяне
Започнете с приготвянето на сиропа, смесете захарта, водата, лимоновия сок и зърната карамфил.
Поставете съда на котлона и оставете да поври 5 минути след завирането. Свалете готовия сироп от огъня и добавете коняка, оставете настрани да се охлади.
С миксер разбийте яйцата със захарта на пухкав крем. На струйка към тях добавете олиото при непрекъснато бъркане.
Отделно смесете галетата, канелата, бакпулвера и настърганата портокалова коричка. Прибавете ги към яйчената смес и разбъркайте бавно и внимателно с шпатула, добавете счуканите на по-едро орехи и отново разбъркайте.
Сипете сместа в намазана с масло правоъгълна или квадратна тава и я поставете в предварително нагрята на 180 градуса фурна, печете до готовност за около 40 минути.
Полейте с лъжичка готовия и охладен сладкиш с охладения сироп, оставете тавата настрани.
Разтворете в част от млякото двата праха пудинг, а останалото мляко поставете на котлона заедно със захарта.
Към загрялото мляко добавете разтворения пудинг на тънка струя към него при непрекъснато бъркане и след като се сгъсти, свалете от огъня, покрийте съда със стреч фолио и оставете да се охлади.
Охладения пудинг разстелете равномерно върху сладкиша.
За глазурата загрейте сметаната и малко преди да заври добавете начупения на малки парчета шоколад, меда и нишестето, бъркайте докато получите гладка хомогенна смес.
С охладената глазура, залейте сладкиша и я разстелете равномерно върху крема. Поставете сладкиша на хладно място и след 2-3 часа можете да сервирате.
Невероятно вкусен, ароматен и сочен сладкиш за Коледа!