Начин на приготвяне
Нарежете пилешките гърди на хапки. Загрейте около 2-3 с.л. олио и сложете месото да се задушава, като налеете и мъничко вода, и леко посолите с щипка сол.
Разбърквайте периодично и задушавайте под капак за около 15-20 минути, след което дръпнете от огъня.
Обелете картофите и лука и ги нарежете на кръгчета.
Вземете тавичка и на дъното подредете кръгчетата картофи. Върху тях сложете лука, като го разделите на жулиени. Върху него разпределете късчетата пилешко месо, между което сложете няколко дафинови листчета.
Отцедете водата от консервата със зелен боб и го разпределете равномерно върху месото.
Нарежете доматите на кръгчета и ги подредете върху зеления боб. Най-отгоре поръсете ситно нарязан чесън.
В топла вода разтворете кубчето пилешки бульон, червеният пипер и зеленчуковата подправка. С този бульон залейте ястието.
Отгоре го полейте с олиото и сложете тавичката в загрята фурна за около 40 минути на 180 градуса.
През това време си пригответе заливката, като разбиете яйцата с 2 щипки сол, черен пипер, брашно и киселото мляко.
Когато ястието е почти готово, го извадете от фурната и го залейте със заливката, след което го върнете отново, за около 10-15 минути, за да се запече отгоре запеканката.
Редената запеканка с пилешки гърди и зеленчуци е готова.