Начин на приготвяне
В тиган си запържваме нарязания на ситно лук и добавяме настъргания морков.
След като омекнат, ги слагаме в купа и в същата мазнина си запържваме нарязаното на кубчета месо.
Овкусяваме с подравки, сипваме малко вода и готвим под капак за 30 минути.
През това време си издълбаваме тиквата.
Смесваме в купа морковите, лука, месото и сварения ориз.
Овкусяваме ги, разбъркваме добре.
Тиквата посоляваме и намазваме с масло. Слагаме плънката, затваряме с капака на тиквата, завиваме с фолио апетитната пълнена тиква и печем в предварително загрята фурна на 200°C за 1 час.
След това намаляваме на 180°C и печем за още 30 минути пълнената тиква с месо и ориз.