Начин на приготвяне
Използва се свинско месо без кост, което се измива и нарязва на дребни парчета. Така приготвеното месо се запържва в свинската мас до полуготовност.
Ако започне да залепва по дъното на съда, може да се добави още малко мазнина /свинска мас/ или да се налее малко вода или бульон.
Докато месото се запържва нарязваме изчистените от семки /ако са консервирани със семките и дръжките/ чушки и ги нарязваме на ивици. Нарязваме на дребно и праза.
Така запърженото месо се изважда от съда, а в същата мазнина се слагат да се задушат приготвените чушки и праз лук.
След като омекнат празът и чушките, връщаме запърженото месо в съда и прибавяме червения пипер.
Ако се наложи наливаме малко вода или някакъв бульон и оставяме ястието да се задуши на слаб огън около 20 минути или до готовност на месото.
Готовото ястие се изсипва в подходяща тава, посолява се на вкус, добавя се и магданоз, разбърква се и се залива с предварително разбитите яйца.
Поръсва се със смления чер пипер и се запича за около 10-15 минути във фурната.