Начин на приготвяне
Филето се начуква от всички страни, овкусява се със сол и бял пипер и се поръсва с малко брашно, след което се пържи на умерен огън в тиган с олио, докато се зачерви от всички страни.
Прехвърля се в керамичен съд, залива се с мазнината, в която е пържено, прибавя се 0.5 ч.ч. топла вода и се пече в предварително загрята фурна.
Междувременно сварения и обелен картоф го нарязваме на кубчета, а нарязания на кръгчета филийки лук се пържи за 2-3 минути в предварително загрят тиган с олио.
Пържолите се сервират нарязани на филии с гарнитура от нарязани сварени картофи и пържен лук.
Вижте също как се овкусяват и мариноват пържоли и разберете какво вино върви с различните пържоли.