Начин на приготвяне
Измива се добре булгурът. Ситно нарязано и добре измито също трябва да е свинското месо.
В тиган с олио или зехтин се запържват зелен лук, моркови, червен пипер и свинското месо. С червено вино се заливат леко запържените зеленчуци и месо и се разбърква до изпаряване на виното.
След като се изпари виното и започне отново да се запича месото, се изсипват в тава, добавят се 1 домат нарязан на ситно, както и измитият булгур. В тавата се сипва 200 мл вода.
Оставя се във фурна на 200 градуса за 20 мин. След като се поизпече за около 20-тина минути, се добавят вторият домат, нарязан на полумесеци, нареден върху булгура. Оставя се да се попече още 10 мин.
След като ястието е готово, може да се добави за украса още едно стръкче зелен лук, нарязан на ситно.