Начин на приготвяне
Разтворете желатина в студената вода и оставете да набъбне. Разтопете го до втечнаване на водна баня.
Затоплената глюкоза се смесва с глицерина и всичко се разбърква към желатина добре.
Сипете половината пудра захар в дълбока купа. Сипете желатиновата смес
в кладенче по средата.
Започнете да бъркате, докато се оформи лепкава каша. Добавяйки останалата пудра захар и бъркайте до оформянето на лепнещо тесто.
Месете по стандартния начин, докато стане гладко и лепне съвсем леко.
След получаването на меко и гладко захарно тесто, то се увива плътно в стреч фолио, за да го съхраните до момента, в който ще се използва.
Съхранява се до следващия ден на стайна температура, а не в хладилника фонданът - захарно тесто.
Тогава може да го премесите с още малко пудра захар.