Фондан

Фондан1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
"За да станете наистина майстор-сладкар ще трябва първо да се научите как се прави фондан"

Необходими Продукти

  • пудра захар - 1 кг
  • желатин - 20 г
  • глюкоза - 1/2 ч.ч.
  • вода - 1/4 ч.ч.
  • ванилия - 2 бр. (0.2 г)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагате в касерола водата. Добавяте желатина и пускате котлона на ниска степен, за да се разтвори.

Прибавете глюкозата и веднага щом се разтопи, добавяте ванилиите и махате от котлона.

Изсипвате в купа пудрата захар и правите кладенче в средата. Изсипете в кладенчето сиропа от касеролата и разбъркайте.

Започнете да замесвате, докато се получи захарното тесто. Ако тестото се залепва по ръцете ви, добавете пудра захар.

Увийте плътно фондана със стреч фолио, за да го съхраните до момента, в който ще използвате тази глазура.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Н.Акифова
Н.Акифова
Колко излиза от тази рецептаьа една средна торта стигали.
13.06.2019 12:30