Шоколадов фондан

Dilqna AtanasowaDilqna Atanasowa
Новак
31
Шоколадов фондан1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • шоколад - 4 броя черен
  • брашно - 50 г
  • пудра захар - 55 г
  • бадемово брашно - 90 г
  • яйца - 2 белтъка
  • масло - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджерка на водна баня разтопете маслото и натрошения шоколад.

В отделна купа пресейте брашното с пудрата захар и добавете бадемовото брашно.

Следва да добавите двата белтъка. След тях разбъркайте със сместа от масло и шоколад и хомогенизирайте цялата смес.

Намаслете добре 4-5 формички за печене. Напълнете ги с шоколадовата смес до 3/4 от обема им. В средата на всеки фондан притиснете по блокче шоколад.

Долейте в чашките още малко от сместа и сложете да се пекат върху тавичка за около 20-25 минути. Фурната трябва да е загрята до 150 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
54
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

liliq
liliq
страхотен фондан !!
10.01.2014 18:05
2