Начин на приготвяне
Разтворете желатина в студена вода - 2 с.л.
След като желатинът набъбне, го затоплете за кратко в микровълнова фурна, за да се разтвори, без да завира. Охладете го.
Пресейте пудрата захар много добре.
Изсипете половината от пудрата захар в купа.
Добавете желатина, глицерина глюкозата.
Разбъркайте и добавяйте на части остатъка от пудрата захар.
Измесете всичко до гладко захарно тесто.
По желание разделете на няколко топчета и оцветете в желаните цветове, като към всяко топче прибавите различни сладкарски бои.
Домашният захарен фандан е много сполучлив.
За по-дългосрочна употреба трябва да се съхрани в стреч фолио в хладилник.
От приготвения фондан може да изработите различни захрани цветя, панделки, пеперудки, а може да го използвате и за покритие на торти.