Сладки с фондан

МариянаМарияна
Мастър Шеф
7724k2k3k7
Сладки с фондан
Снимка: Марияна
1 / 6
12/05/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • масло - 1/2 ч.ч
  • брашно - 2.5 ч.ч.
  • прясно мляко - 3 с.л.
  • яйца - 1 бр.
  • мед - 2/3 ч.ч. акациев
  • бакпулвер - 1/2 бр.
  • сода за хляб - 1/2 ч.л.
  • оцет - 1/2 ч.л.
  • канела - 1 ч.л.
  • джинджифил - 1 ч.л. на прах
  • фондан
  • пшенично нишесте
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гасим содата с оцета. Разбиваме яйцето в купа, прибавяме размекнатото масло (аз ползвам немско). Разтопяваме си леко меда.

Прибавяме канелата, джинджифила, прясното мляко. Пресяваме брашното и го смесваме с бакпулвера. Объркваме си всички продукти.

Замесваме меко тесто върху набрашнен плот. Разточваме кора с точилка и режем формички по свое желание. Аз съм направила с роклички, чанти, шапки, цветя, пеперуди, звезди. Нареждаме си изрязаните формички върху тава с хартия за печене.

Печем в предварително загрята фурна 4-5 минути на 180 градуса. Разточваме фондана върху посипан с пшенично нишесте плот, за да не залепва. Предварително съм си купила жълт и червен фондан. Режем формички и от фондана.

Лепим върху бисквитките, но след като са изстинали, с помощта на разбит белтък. Белтъкът го нанасяме с четка. Декорираме с топченца, сърчица, пръчици и др. захарни декорации.

Поставяме ги отгоре с леко притискане. Аз ползвах на Йоткер. Вече украсените сладки оставяме да престоят 3-4 часа да стегне фонданът. Да ви е сладко! Хапваме с кафе.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Марияна
Марияна
Да, вкусни са , ароматни от джинджифила, канелата и меда.
12.05.2016 12:48
Ваня Благоева
Ваня Благоева
Изглеждат много красиви, а предполагам и вкусни, аз рядко правя, че нямам много свободно време.
12.05.2016 12:38