Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Солен крокодил

Солен крокодил

Vannq88Vannq88
Помощник Готвач
614502502932
Солен крокодил
Снимка: Vannq88
1 / 4
19/11/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"При нас крокодилите биват само един вид - вкусни"

Необходими Продукти

  • айрян - 1 ч.ч.
  • олио - 4 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • мая - 1 бр. суха
  • брашно - 4 ч.ч.
  • жълтъци - 1 бр. за намазване
  • ЗА ПЛЪНКАТА
  • сирене - 200 г
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • яйцa - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесва се тесто от айряна със захарта и солта, прибавя се и олиото.

Постепенно прибавяме брашното, пресято със сухата мая. Оставя се да втаса 30 минути. Разточва се тънка правоъгълна кора.

По дължина се постила плънката (намачкано сирене, червен пипер и яйцето) и се правят прорези отстрани (на ширина). Заплитат се върху плънката като коса.

Оформят се глава крака по ваш вкус. Намазва се с жълтък. Пече се на умерена фурна около 20 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
54
40
31
20
10
Дай твоята оценка: