Начин на приготвяне
1. Белтъците се разделят от жълтъците.
2. Белтъците се разбиват с кристалната захар до здрава пухкава маса.
3. Кравето масло се разбива с пудрата захар до побеляване. След това се прибавят жълтъците 1 по 1 при непрекъснато бъркане. Двете смеси се смесват и се объркват леко.
4. Брашното, заедно с бакпулвера и какаото, се пресява и се прибавя към сместа. Готовото тесто се изсипва във форма за кекс, намазана с олио и поръсена с брашно.
5. Кексът се пече на 180-200 градуса за около 30-40 минути.
6. На водна баня се разтопяват шоколадът и маслото. След охлаждане се залива с шоколадовата глазура.
Лесният кекс с шоколадова глазура е готов.